2017. feb 05.

Tiramisu pohárdesszert

írta: APU JÓL KIFŐZTE!
Tiramisu pohárdesszert

_mg_7218.jpg

Tiramisu pohárban egyszerűen!

Egy pohár olasz desszert könnyedén, egyszerűen bárhol bármikor mindössze 15 perc alatt! Az egyik kedvenc desszertem a kávé mellé. Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető változat, amihez nem kell sem tojás, sem rum. A mascarpone, a tejszín, egy kis kávé és a porcukor elég ízt és édességet biztosít a desszert számára.                                                                                                                                 Hogy miért készítsük pohárba? Nem csak trendi, hanem így nem kell óriási jénai edényeket megtölteni tiramisuval, aztán bajlódni a tálalással. Ezzel a praktikus módszerrel gusztusosan adagonként tudjuk tálalni vendégeink elé. 

Alapanyagok (5-6 pohár):

  • tejszín (2 dl 30%-os+1 habpatron)
  • mascarpone (400 gr)
  • kávé (2 adag presszó)
  • porcukor (4 ek)
  • Holland kakaópor (1 kk)
  • piskótatallér (3 db / pohár)

 

_mg_7175.jpg

Elkészítés:

Főzzük le a kávét és várjuk meg míg kihűl. A mascarpone krémhez adagoljunk porcukrot ízlés szerint és 1 adag kávét. Habverővel egyenletesen keverjük el. 

 

_mg_7179.jpg

_mg_7180.jpg

A pohár aljára tegyünk egy kis kikevert krémet és jöhet az első piskótatallér. Áztassuk a piskótánkat a kávéba, de  óvatosan, nem kell sokáig ázni hagyni, ugyanis a hűtőben 1 óra alatt szépen megpuhul a rétegek között.

_mg_7190.jpg

_mg_7196.jpg

Az első piskóta után ismét jöhet a krém, majd újra egy piskótatallér. A harmadik piskótára is mehet majd a krémből. És jöhet a tejszínhab.

A tejszínt érdemes behűteni felhasználás előtt 2-3 órával. Elővettem egy régi szifont, amivel sikerült gyermekkoromat felidéző klasszikus habot előállítani.

_mg_7197.jpg

Apró gömböket fújtam egymás mellé és egy gyönyörű kis kompozíció jött létre, lásd a következő képen, akár egy virágcsokor:

_mg_7203.jpg

Következzen az utolsó simítás: a kakaópor. Végül tegyük egy órára a hűtőbe a desszertünket, hogy összeérjenek az ízek a poharunkban.

_mg_7209.jpg

 

_mg_7223.jpg

Remélem tetszett ez a kis egyszerű desszert és ti is elkészítitek!

Jó kanalazást mindenkinek!

Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is! 

https://www.facebook.com/apujolkifozte

Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter

 

 

Szólj hozzá