Tiramisu pohárdesszert
Tiramisu pohárban egyszerűen!
Egy pohár olasz desszert könnyedén, egyszerűen bárhol bármikor mindössze 15 perc alatt! Az egyik kedvenc desszertem a kávé mellé. Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető változat, amihez nem kell sem tojás, sem rum. A mascarpone, a tejszín, egy kis kávé és a porcukor elég ízt és édességet biztosít a desszert számára. Hogy miért készítsük pohárba? Nem csak trendi, hanem így nem kell óriási jénai edényeket megtölteni tiramisuval, aztán bajlódni a tálalással. Ezzel a praktikus módszerrel gusztusosan adagonként tudjuk tálalni vendégeink elé.
Alapanyagok (5-6 pohár):
- tejszín (2 dl 30%-os+1 habpatron)
- mascarpone (400 gr)
- kávé (2 adag presszó)
- porcukor (4 ek)
- Holland kakaópor (1 kk)
- piskótatallér (3 db / pohár)
Elkészítés:
Főzzük le a kávét és várjuk meg míg kihűl. A mascarpone krémhez adagoljunk porcukrot ízlés szerint és 1 adag kávét. Habverővel egyenletesen keverjük el.
A pohár aljára tegyünk egy kis kikevert krémet és jöhet az első piskótatallér. Áztassuk a piskótánkat a kávéba, de óvatosan, nem kell sokáig ázni hagyni, ugyanis a hűtőben 1 óra alatt szépen megpuhul a rétegek között.
Az első piskóta után ismét jöhet a krém, majd újra egy piskótatallér. A harmadik piskótára is mehet majd a krémből. És jöhet a tejszínhab.
A tejszínt érdemes behűteni felhasználás előtt 2-3 órával. Elővettem egy régi szifont, amivel sikerült gyermekkoromat felidéző klasszikus habot előállítani.
Apró gömböket fújtam egymás mellé és egy gyönyörű kis kompozíció jött létre, lásd a következő képen, akár egy virágcsokor:
Következzen az utolsó simítás: a kakaópor. Végül tegyük egy órára a hűtőbe a desszertünket, hogy összeérjenek az ízek a poharunkban.
Remélem tetszett ez a kis egyszerű desszert és ti is elkészítitek!
Jó kanalazást mindenkinek!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter