Tépett sonkás buci
Még mindig tele a hűtő ünnepi sonkával és zöldségekkel? Felejtsd el a sonkás tésztát és dobj össze egy húsvéti bucit!
Alapanyagok:
- sonka (150 g)
- buci (2 db)
- jégsaláta
- retek (2 kicsi)
- újhagyma (2 db)
- vegyes saláta / rukkola, céklalevél, bébi spenót/
Ízesítők:
- majonéz (2 ek.)
- BBQ szósz (1 ek.)
- torma (1 ek.)
Elkészítés:
Kézzel tépjük szálaira a megfőtt sonkát, majd egy kevés zsiradékon pirítsuk meg. Elég egy kicsit pirítani, hiszen ez egy kész étel. Adjunk hozzá egy evőkanál bbq szószt és forgassuk át. Ennyit a tűzről, lássuk a szendvics összerakását! Vágjuk csíkokra a zöldségeket.
Vágjuk félbe a bucit és rétegezzük az alapanyagokat. Nyomjunk a buci aljára egy kis majonézt, majd tegyünk rá jégsalátát, retket és újhagymát. Most jöjjön a tépett hús, majd a majonézes torma. A majonézes torma elkészítése roppant egyszerű: keverjünk ki egy rész tormát egy rész majonézzel.
Végül felkerül a buci teteje. Mivel elég gazdag a szendvics, célszerű átszúrni egy saslikpálcával, így biztosan nem esik szét.
Húsvét másnapján jóízűen fogyasztottuk reggelire, jólesett mellé egy kevés vegyes saláta.
...és el is fogyott a maradék sonka. :-)
Mindenkinek boldog húsvéti ünnepet kívánok!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter