2017. ápr 17.

Tépett sonkás buci

írta: APU JÓL KIFŐZTE!
Tépett sonkás buci

20170417_083314.jpg

Még mindig tele a hűtő ünnepi sonkával és zöldségekkel? Felejtsd el a sonkás tésztát és dobj össze egy húsvéti bucit!

Alapanyagok:

  • sonka (150 g)
  • buci (2 db)
  • jégsaláta 
  • retek (2 kicsi)
  • újhagyma (2 db)
  • vegyes saláta  / rukkola, céklalevél, bébi spenót/

Ízesítők:

  • majonéz (2 ek.)
  • BBQ szósz (1 ek.)
  • torma (1 ek.)

20170417_080359.jpg

Elkészítés:

Kézzel tépjük szálaira a megfőtt sonkát, majd egy kevés zsiradékon pirítsuk meg. Elég egy kicsit pirítani, hiszen ez egy kész étel. Adjunk hozzá egy evőkanál bbq szószt és forgassuk át. Ennyit a tűzről, lássuk a szendvics összerakását!  Vágjuk csíkokra a zöldségeket.

20170417_081018.jpg

20170417_081950.jpg

Vágjuk félbe a bucit és rétegezzük az alapanyagokat. Nyomjunk a buci aljára egy kis majonézt, majd tegyünk rá jégsalátát, retket és újhagymát. Most jöjjön a tépett hús, majd a majonézes torma. A majonézes torma elkészítése roppant egyszerű: keverjünk ki egy rész tormát egy rész majonézzel.

20170417_082412.jpg

20170417_082730.jpg

 

Végül felkerül a buci teteje. Mivel elég gazdag a szendvics, célszerű átszúrni egy saslikpálcával, így biztosan nem esik szét.

Húsvét másnapján jóízűen fogyasztottuk reggelire, jólesett mellé egy kevés vegyes saláta.

...és el is fogyott a maradék sonka. :-)

 

20170417_082747.jpg

20170417_083423.jpg

Mindenkinek boldog húsvéti ünnepet kívánok!

Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is! 

https://www.facebook.com/apujolkifozte

Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter

 

 

Szólj hozzá