2017. ápr 21.

Tojáskrémes melegszendvics

írta: APU JÓL KIFŐZTE!
Tojáskrémes melegszendvics

20170417_094207.jpg

Készíts tojáskrémes melegszendvicset a húsvéti alapanyagokból! 

Húsvét után szinte minden háztartásban marad jó néhány tojás a hűtőben, ezért arra gondoltam, hogy használjuk most ezt az ezerarcú alapanyagot. Már többször kipróbáltam ezt a tojáskrémes receptemet, volt hogy reggelire ettük a szendvicseket, de vacsorára is fogyasztottuk már (akkor kicsit bátrabb voltam a hagymával) és mindig jól sikerült, ám most még meg is sütöttem, na így eszméletlenül finom lett.  Az elkészítése is egyszerű és nem tart sokáig.

Alapanyagok (2 főre):

  • tojás (5 db)
  • kenyér (6 szelet)
  • újhagyma (2 db)
  • tejföl (3 ek.)
  • majonéz (4 ek.)
  • sajt (10 dkg)
  • bors

 

20170417_090238.jpg

Elkészítés:

Főzzük keményre a tojásokat (forrástól hagyjuk még 5 percig főni). Majd hagyjuk kihűlni őket és szedjük le a héját. A tojásokat szeleteljük fel és tegyük egy tálba, majd  sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az újhagyma zöldjét vágjuk karikákra és rakjuk a tojáshoz. Ízesítsük tovább a keveréket majonézzel és tejföllel.

20170417_085728.jpg

20170417_090033.jpg

Keverjük el az összetevőket egy villával. Kenjünk a kenyérszeletekre bőségesen a krémből, végül szórjuk meg reszelt sajttal. Máris rakhatjuk a sütőbe 180 C-on 15 percre.

Ha szépen megpirult a sajt, akkor el is készültünk. :)

20170417_090352.jpg

20170417_091154.jpg

20170417_094117.jpg

Kellemes időtöltést a konyhában, próbáljátok ki ti is!

Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is! 

https://www.facebook.com/apujolkifozte

Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter

Szólj hozzá