Tojáskrémes melegszendvics
Készíts tojáskrémes melegszendvicset a húsvéti alapanyagokból!
Húsvét után szinte minden háztartásban marad jó néhány tojás a hűtőben, ezért arra gondoltam, hogy használjuk most ezt az ezerarcú alapanyagot. Már többször kipróbáltam ezt a tojáskrémes receptemet, volt hogy reggelire ettük a szendvicseket, de vacsorára is fogyasztottuk már (akkor kicsit bátrabb voltam a hagymával) és mindig jól sikerült, ám most még meg is sütöttem, na így eszméletlenül finom lett. Az elkészítése is egyszerű és nem tart sokáig.
Alapanyagok (2 főre):
- tojás (5 db)
- kenyér (6 szelet)
- újhagyma (2 db)
- tejföl (3 ek.)
- majonéz (4 ek.)
- sajt (10 dkg)
- só
- bors
Elkészítés:
Főzzük keményre a tojásokat (forrástól hagyjuk még 5 percig főni). Majd hagyjuk kihűlni őket és szedjük le a héját. A tojásokat szeleteljük fel és tegyük egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az újhagyma zöldjét vágjuk karikákra és rakjuk a tojáshoz. Ízesítsük tovább a keveréket majonézzel és tejföllel.
Keverjük el az összetevőket egy villával. Kenjünk a kenyérszeletekre bőségesen a krémből, végül szórjuk meg reszelt sajttal. Máris rakhatjuk a sütőbe 180 C-on 15 percre.
Ha szépen megpirult a sajt, akkor el is készültünk. :)
Kellemes időtöltést a konyhában, próbáljátok ki ti is!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter