2016. dec 03.

Édes francia reggeli csók

írta: APU JÓL KIFŐZTE!
Édes francia reggeli csók

 
20161127_104917.jpg

Csokis banános french toast. Próbáld ki és függő leszel!

A hazai reggelik közül kevés az ehhez hasonló édes kényeztetés. A bundás kenyér hallatán azonnal a sós változat jut eszünkbe. A tengerentúlon vagy nyugaton édesen is készítik french toast néven. Mi pedig ezt az édes reggelit még több finomsággal töltöttük meg: csokis és banános édes bundás kenyér meggyszósszal maga az álom.

Alapanyagok (2 főre):

  • toast kenyér (6 szelet)
  • tojás ( 2 db)
  • tej  (1/2 dl)
  • vaníliás porcukor (2 ek. +1 ek. a tálaláshoz)
  • vaj 15 dkg

Édes töltelék:

  • banán (1 db)
  • egy fél tábla csoki (70-80%-os)

Meggyszósz:

  • meggy (300 g) /fagyasztott, magozott/
  • narancslé (1 dl)

Fűszerek a meggyszószhoz:

  • őrölt szegfűszeg (fél kiskanál)
  • őrölt fahéj (fél kiskanál)
  • vaníliás cukor (1 ek.)

 20161127_102153.jpg

Elkészítés:

Mindenekelőtt a  meggyet vegyétek ki a mélyhűtőből még előző este, hogy kiolvadjon!

Elsőként a meggyszószt készítjük elő. Tegyük fel egy kis edényben a meggyet, fűszerezzük, cukrozzuk meg és öntsük rá a narancslevet. Forraljuk föl és kis lángon néha kevergetve sűrítsük be. (kb. 10 perc.)

 20161127_102545.jpg

Készítsük el az édes hozzávalók: a csokit csíkozzuk fel egy késsel, a banánt vágjuk kb. 0,5 cm-es karikákra.

A tojást keverjük fel egy kis tejjel és egy ek. vaníliás porcukorral. Egy serpenyőben pedig olvasszuk meg a vajat.

 20161127_103339.jpg

A kenyérre rakjunk csokit és banánkarikákat meg még egy kis csokit, majd fordítsunk rá egy másik szelet kenyeret és nyomjuk össze. Azért érdemes összenyomni, mert így nem esik szét olyan könnyen. Az összerakott kenyeret a tojásban megforgatjuk, de ne áztassuk túl sokáig! Mehet az olvadt forró vajra, oldalanként maximum 2 percre. Amíg sül addig készülhet a következő szelet. 

20161127_103917.jpg

20161127_103648.jpg

A sütés közben kiolvadhat egy kis csoki ami sötétebb foltként jelenik meg a kenyéren és a vaníliás cukor is szépen karamellizálódik a tojásban. Isteni illatok csapnak fel a serpenyőből, a gofrihoz hasonló. A tálaláshoz érdemes keresztben félbevágni a toastot, így a látvány is kényeztető. A toastokat halmozzuk egy tányérra és kanalazzunk rá meggyszószt, majd a maradék porcukorral hintsük meg. 

20161127_104837.jpg

Készüljetek ti is édes reggelivel szeretteiteknek!

Próbáljátok ki! Kellemes alkotást!

Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is! 

https://www.facebook.com/apujolkifozte

Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter

 

 

 

Szólj hozzá