2017. feb 23.

Avokádó mártogatós

írta: APU JÓL KIFŐZTE!
Avokádó mártogatós

_mg_7653.jpg

Avokádó mártogatós.

Sokan ilyenkor egy avokádókrémre gondolnak, amibe zöldségeket mártogatunk vagy pirítósra kenjük. Ám most egy másik formában használjuk fel az avokádót. Szalonnába tekerjük a gyümölcsöt, megsütjük és tejfölös mártogatóval tálalva isteni partikaja. 

Ez egy roppant egyszerű recept. A sütési időt leszámítva 15 perc alatt elkészíthető.

Alapanyagok:

  • avokádó (1 db)
  • bacon (1 kis csomag)
  • tejföl (1 kis pohár)
  • fokhagymás só
  • petrezselyem (1 kis csokor)

 

_mg_7632.jpg

 

Elkészítés:

Az avokádót hosszában félbevágjuk és kivesszük a magját. Meghámozzuk és vékony csíkokra szeljük, aszerint, hogy hány szalonna csíkunk van. Egyszerűen tekerjük körbe a szeleteket és rakjuk egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A mártogatós elkészítése sem bonyolult. Keverjük el a tejfölt egy csipet fokhagymás sóval és aprított petrezselyemmel.

_mg_7640.jpg

_mg_7641.jpg

180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük az avokádót. A sütés végén pedig megszórjuk egy kis fokhagymás sóval. 

_mg_7654.jpg

_mg_7655.jpg

Máris kezdődhet a mártogatás!

Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is! 

https://www.facebook.com/apujolkifozte

Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter

 

Szólj hozzá