Avokádó mártogatós
Avokádó mártogatós.
Sokan ilyenkor egy avokádókrémre gondolnak, amibe zöldségeket mártogatunk vagy pirítósra kenjük. Ám most egy másik formában használjuk fel az avokádót. Szalonnába tekerjük a gyümölcsöt, megsütjük és tejfölös mártogatóval tálalva isteni partikaja.
Ez egy roppant egyszerű recept. A sütési időt leszámítva 15 perc alatt elkészíthető.
Alapanyagok:
- avokádó (1 db)
- bacon (1 kis csomag)
- tejföl (1 kis pohár)
- fokhagymás só
- petrezselyem (1 kis csokor)
Elkészítés:
Az avokádót hosszában félbevágjuk és kivesszük a magját. Meghámozzuk és vékony csíkokra szeljük, aszerint, hogy hány szalonna csíkunk van. Egyszerűen tekerjük körbe a szeleteket és rakjuk egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A mártogatós elkészítése sem bonyolult. Keverjük el a tejfölt egy csipet fokhagymás sóval és aprított petrezselyemmel.
180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük az avokádót. A sütés végén pedig megszórjuk egy kis fokhagymás sóval.
Máris kezdődhet a mártogatás!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter