Könnyű nyári desszert
Fagyi, meggy, leveles tészta - ez csak jó lehet! A forró és a jéghideg találkozása egy tányéron, illetve az édes és a savanykás íz együtt majdnem egy kozmikus robbanáshoz vezet. Csupán egyetlen hibája van ennek a desszertnek: azonnal el kell fogyasztani belőle minél többet!!
Az elkészítése kb. 30 perc, elfogyasztása: 5 perc se.
Alapanyagok (4 adag):
- fagyasztott meggy (400 g)
- leveles tészta (1 csomag friss hűtött, bolti)
- vanília fagyi (500 g)
- fahéj (egy mokkás kanálnyi)
- vaníliás porcukor (4 ek.)
- vaj (1 púpos ek.)
Elkészítés:
A fagyasztott meggyet előző este vegyük ki a mélyhűtőből, hogy kiolvadjon. A kiolvadt meggyet egy kanál olvasztott vajon átforgatjuk, fűszerezzük fahéjjal és 3 ek. vaníliás porcukorral édesítjük. A meggyet forraljuk át és pár perc alatt el is készül.
A tésztát vágjuk 8 egyenlő darabra , vajazzuk meg és helyezzük egy kivajazott muffin sütőformába, amit előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig süssünk.
Miután kész a meggy és a tésztakosárkánk, már nincs is más teendőnk mint tálalni. Fejenként két kosárkát tegyünk egy szép tányérra, rakjunk bele bőven a meggyből . A fagyit gyorsan kanalazzuk rá a forró meggyes kosarakra és szórjuk meg egy ek. vaníliás porcukorral. Aztán essünk neki, mert hamar elolvad!
Egyszerre hűsít és kényeztet ez a könnyű desszert, próbáljátok ki, megéri!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó: https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter