Tigrisburgonya
A tigrisburgonya főételnek is kitűnő választás, de egy sült hús mellé köretnek is fantasztikus. Laktató és finom étel végtelen variációkkal.
Vegetáriánusoknak is ajánlom ezt az egyszerű ételt, természetesen a húsfélék kiváltásával, lehet színes paprikákat vagy paradicsomkarikákat használni.
Alapanyagok (2 főre):
- burgonya (nagy méretű, főzni, sütni való- 4 db)
- bacon (100 g)
- kolbász (100 g)
- sajt (100 g)
- tejföl (1 kis pohár)
- petrezselyem a díszítéshez
Az elkészítés roppant egyszerű. A burgonyákat mossuk meg és dörzsöljük le a héját. Sós vízben főzzük félkészre. Tipp:hústűvel vagy egy hegyes késsel könnyedén meg tudjuk szúrni nagyjából a burgonya feléig. A megfőtt burgonyát egy vágódeszkán óvatosan irdaljuk be. Nem kell teljesen átszelni a krumplit, igyekezzünk minél sűrűbben bevágni.
Így már tudjuk hány szelet sajt és egyéb hozzávalóra (bacon, kolbász) lesz szükségünk. Egy-egy darab sajtot és bacont próbáljunk meg belenyomni minden bevágásba. A másik burgonyát lehet kolbásszal vagy paprikával vagy bármilyen nekünk tetsző alapanyaggal megtölteni.
Ha elkészültünk, tegyük be a sütőbe 30-40 percre. Amíg pirulnak a finomságok, addig készítsük el az öntetet a burgonyánk tetejére. A tejfölt keverjük ki és aprítsunk egy kevés petrezselymet. Amint megsült a tigrisburgonyánk már tálalhatjuk is. A frissen kisült ételre csorgassunk tejfölt és szórjuk meg a petrezselyemmel.
Fogyasszátok jó étvággyal!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter