Rakott cukkini
A rakott cukkini egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is kitűnő választás. Egyszerűen elkészíthető és mivel minimális a szénhidráttartalma, ezért kímélő étrendhez is passzol. A cukkini szezon kezdetével mindenkinek ajánlom ezt az egyszerű receptet.
Hozzávalók (6 adag):
- cukkini (2-3 db)
- darált hús (400 g)
- vöröshagyma (2 db)
- fokhagyma (3 gerezd)
- sajt (200 g)
- paradicsom - hámozott+passzírozott (1-1 konzerv, amíg nincs ízletes hazai)
- burgonya (3 db)
- só
- bors
Elkészítés:
Egy lábosban kevés olajon kezdjük el pirítani a darált húst. Én marhahússal készítettem, de lehet sertés- vagy pulykahúst is használni. Amikor félig megpirult a darált hús, adjunk hozzá apró kockára vágott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Amint lepirultak az összetevők már önthetjük is a paradicsomszószt a húsra. Adjunk a raguhoz fokhagymát is és hagyjuk pár percig rotyogni, amíg minden megpuhul.
Helyezzünk egy tepsibe hámozott, karikákra vágott burgonyát. Ez a kevés burgonya nem engedi leégni a hozzávalókat és ad egy kis testességet az ételünknek.
Következzen a cukkini: megmossuk és csíkokra vágjuk. Rétegezés előtt érdemes lepirítani a cukkini csíkokat, mert ad egy finom plusz ízt és az ételünk is hamarabb elkészül.
Indulhat a hozzávalók rétgezése: a tepsi alján már ott a burgonya, tegyünk rá cukkinit, majd a ragut és még egy sor cukkinit. Már csak a sajt hiányzik a tetejéről, reszeljük le és szórjuk meg gazdagon ételünket. Mehet a sütőbe: 200 C-on 30-40 percig kell sütni. Ha szépen megolvadt a sajt a tetején, akkor elkészült a tálunk.
A kész cukkininket hagyjuk egy kicsit hűlni és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok! Készítsétek el ti is!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter