2017. jún 02.

Mexikói chilis bab

írta: APU JÓL KIFŐZTE!
Mexikói chilis bab


9451.jpg

A mexikói chilis babra sokaknak van egy-egy tuti receptje. Én bemutatom az általam kedvelt változatot, ami nem csak könnyedén és gyorsan elkészíthető, hanem roppant ízlésesen tálalható is. És ha ez még nem lenne elég: laktató, finom és értékes rostokban gazdag fogás. 

 

Alapanyagok (6 főre):

  • vörösbab konzerv (400 g)
  • fehérbab konzerv (400 g)
  • kukorica konzerv (200 g)
  • darált marhahús (500 g)
  • hámozott paradicsom (2,5 dl)
  • passzírozott paradicsom (2,5 dl)
  • újhagyma (3 szál)
  • vöröshagyma (1-2 db)
  • fokhagyma (3 gerezd)

Fűszerek:

  • bors
  • majoranna
  • chili
  • erős darált paprika

A tálaláshoz:

  • reszelt sajt
  • kukorica chips /nachos/

9409_1.jpg

Elkészítés:

Tegyünk a tűzre egy mély lábost egy kevés olajjal. A felaprított vöröshagymát pirítsuk meg a forró olajon, majd jöhet rá a darált hús, amit érdemes alaposan átpirítani.

9415.jpg

A pirítás közben fűszerezzük a húst: sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majorannával és egy kiskanálnyi erős paprikával. A lepirult húshoz öntsük hozzá a paradicsomokat és forraljuk össze az összetevőket.

9422.jpg

9429.jpg

A babot és a kukoricát is öntsük a raguhoz. Mielőtt hozzátöltjük, érdemes leönteni a levét a konzerveknek. Átmosni nem kell, hiszen amivel elrakják, az is tele van ízzel, ezt ne mossuk le róla.

9433.jpg

A már szinte kész keverékhez karikázzunk friss újhagymát és hagyjuk picit rotyogni. (Pár hagymakarikát rakjunk el a tálaláshoz is.) A fokhagymát tartogassuk az utolsó forrásig és csak a végén nyomjuk bele, így az is friss és illatos marad.

9449.jpg

9455.jpg

Már következhet is a tálalás: szedjünk a tányérra egy adagot az elkészült ételből, szórjuk meg reszelt sajttal, hagymával és tegyünk mellé kukorica chipset. Még egy kis szárított chilivel is meg lehet szórni, ha csípősen szeretjük.

Örömteli főzést és jó étvágyat kívánok hozzá!

Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is! 

https://www.facebook.com/apujolkifozte

Fotó: https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter

 

Szólj hozzá