Nyári frissítő 2.
Uborkás-citrusos málnaszörp. Az uborka kitűnő frissítő, hát még egy kis menta, citrom és lime társaságában... Különösen hangzik, de érdemes kipróbálni, mert valóban kellemes ital.
Alapanyagok:
- kígyóuborka (1 db)
- lime (1 db)
- citrom (1 db)
- szóda
- málnaszörp
- menta
Elkészítés:
Egy zöldséghámozóval csíkozzuk fel hosszában a kígyóuborka felét (ez kb. 1,5 l szörphöz való adag). Egy kancsóban keverjük ki a szörpöt 1:9 arányban. Halmozzuk bele az uborkát, a felkarikázott citromot és a lime-ot. (1-1 karika lime-ot tartsunk meg díszítésnek.)
A mentából csípjünk egy pár levelet a poharakba és a kancsónkba is. A poharakat színes szívószállal is díszítsük.
Egy jéghideg szénsavas málnaszörp kiváló hűsítő, pláne ezekkel a különleges alapanyagokkal. Keverjük fel szörpünket és pár percig hagyjuk összeérni az ízeket.
Hűsöljetek ti is velünk a kánikulában!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó: https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter