Csirkés quesadilla
Viva Mexiko! Éljen Mexikó! Éljenek a dél-amerikai ételek!
Íme egy remek mexikói street food, amit számtalan módon lehet variálni. Gyorsan elkészül és meglehetősen laktató étek.
Alapanyagok (4 személyre):
- tortilla lap (1 csomag-6 lap)
- vörösbab konzerv (1 db)
- sok sajt (kb 500 g)
- színes paprikák (2 db)
- sült csirke (2 felsőcomb)
- chili frissen aprítva ízlés szerint
- vegyes saláta (1 csomag)
Elkészítés:
Kezdjük a csirkecombokkal: süssük ki, majd hagyjuk egy picit pihenni, aztán csontozzuk ki és csipegessük apró darabokra. A paprikákat daraboljuk kis kockákra. A konzerv bab nem igényel törődést, mivel már konyhakész, mindössze annyi teendőnk van, hogy leöntjük a levét. A sajtot pedig reszeljük le.
A tortilla lapok felét, azaz 3 darabot süssünk ki egy serpenyőben, oldalanként 2-3 perc elegendő. Ezután tegyük félre a három lapot és jöhet a következő tortilla lap pirítása. Amint megfordítottuk a tésztát, már kezdjük is rétegezni az alapanyagokat: sajt, bab, paprika, hús és még egy kis sajt. Erre jöjjön egy megsült tortilla lap. Még 2 percig hagyjuk a tűzön, így lesz finom ropogós, illetve az alkotóelemek is ellenállhatatlanul összeolvadnak.
Fordítsunk egy tányért a serpenyőre, majd visszafordítva szépen belekerül az alkotásunk. Vágjuk egyenlő cikkekre a quesadilla-t. Én 6 felé szeltem és egy kevés vegyes salátával díszítettem a tálat. Ez egy valóban gyorsan elkészíthető recept, amit biztosan kedvelnek majd a családtagjaitok vagy a barátaitok. Én a családomnak készítettem el és a főztöm legnagyobb rajongója a kétéves kislányom volt. :)
Jó étvágyat!
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter