Rumos diós poharas desszert
Rumos diós pohárdesszert. A hideg estéken biztos mosolyt csal az arcotokra, de akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.
A karácsony közeledtével eszembe jutott a zserbó, mint klasszikus karácsonyi desszert. De tudom, hogy sokan nem szeretnek emiatt a konyhába beragadni, ezért leegyszerűsítve a mai trendeknek, igényeknek megfelelően új köntösbe (pohárba) bújtattam ezt a finomságot. Nem kell órákig sütögetni, diót darálni, csokit olvasztani! Kb. 10-15 perc alatt elkészül és még sütni sem kell.
Alapanyagok (4 pohárhoz):
- zabkeksz (1 csomag, poharanként kb. 2 db keksz)
- mascarpone (500 g)
- dió (250 g)
- méz (2 ek.)
- sárgabarack lekvár (4 ek.)
- csoki - magas kakaó tartalmú
- rum vagy rumaroma ;-)
- barna cukor (1 ek.)
Elkészítés:
Gyorsan összerakható és számtalan módon variálható desszertet készítünk. A diót aprítsuk fel és keverjük össze mézzel és lekvárral, tovább édesíthetjük egy kis barna cukorral, ha szeretnénk. A mascarpone krémhez keverjünk rumaromát (egy kis üveg fele belemehet) és habverővel lazítsuk fel. A kekszeket csak össze kell morzsolni. A csokit forgácsoljuk egy éles késsel vagy aprítsuk kis csíkokra.
Rétegezés:
- kekszmorzsa a pohár aljára
- rumos krém
- diós massza
- rumos krém
- kekszmorzsa
- diós massza
- rumos krém
- csokiforgács
Persze ez csak egy irány, ha keveritek a rétegeket vagy kevesebb réteggel csináljátok az is frankó. A lényeg a végeredmény! De vigyázzatok a mennyiséggel, mert elég laktató.
Készítsétek el ti is vendégeiteknek! Jó kísérletezést!
Ha tetszett a recept, akkor kedvelj a facebookon is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter