2016. nov 18.

Rumos diós poharas desszert

írta: APU JÓL KIFŐZTE!
Rumos diós poharas desszert

20161101_211451.jpg

Rumos diós pohárdesszert. A hideg estéken biztos mosolyt csal az arcotokra, de akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

A karácsony közeledtével eszembe jutott a zserbó, mint klasszikus karácsonyi desszert. De tudom, hogy sokan nem szeretnek emiatt a konyhába beragadni, ezért leegyszerűsítve a mai trendeknek, igényeknek megfelelően új köntösbe (pohárba) bújtattam ezt a finomságot. Nem kell órákig sütögetni, diót darálni, csokit olvasztani! Kb. 10-15 perc alatt elkészül és még sütni sem kell. 

Alapanyagok (4 pohárhoz):

  • zabkeksz (1 csomag, poharanként kb. 2 db keksz)
  • mascarpone (500 g)
  • dió (250 g)
  • méz (2 ek.)
  • sárgabarack lekvár (4 ek.)
  • csoki - magas kakaó tartalmú
  • rum vagy rumaroma ;-)
  • barna cukor (1 ek.)

20161101_205439.jpg

 

Elkészítés:

Gyorsan összerakható és számtalan módon variálható desszertet készítünk. A diót aprítsuk fel és keverjük össze mézzel és lekvárral, tovább édesíthetjük egy kis barna cukorral, ha szeretnénk. A mascarpone krémhez keverjünk rumaromát (egy kis üveg fele belemehet) és habverővel lazítsuk fel. A kekszeket csak össze kell morzsolni. A csokit forgácsoljuk egy éles késsel vagy aprítsuk kis csíkokra.

20161101_210403.jpg

20161101_205915.jpg

Rétegezés:

  • kekszmorzsa a pohár aljára
  • rumos krém
  • diós massza
  • rumos krém
  • kekszmorzsa
  • diós massza
  • rumos krém
  • csokiforgács

Persze ez csak egy irány, ha keveritek a rétegeket vagy kevesebb réteggel csináljátok az is frankó. A lényeg a végeredmény! De vigyázzatok a mennyiséggel, mert elég laktató. 

20161101_210900.jpg

20161101_210949.jpg

Készítsétek el ti is vendégeiteknek! Jó kísérletezést!

Ha tetszett a recept, akkor kedvelj a facebookon is!

https://www.facebook.com/apujolkifozte

Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter

 

 

Szólj hozzá