Sajtos-sonkás tekercsek
A sajtos-sonkás tekercsek kitűnő vendégváró falatkák vagy akár hétköznapi rágcsának is tökéletesek, hiszen roppant egyszerűen elkészíthetők. Mindössze 30 perc az egész és már kóstolhatjuk is a frissen kisült tekercseket.
Alapanyagok:
- leveles tészta (1 csomag -nem fagyasztott)
- sonka szeletek (100 g)
- szeletelt sajt (100 g)
- tojás (1db)
- szezámmag (2 ek.)
Fektessük a kisimított tésztára a sonka- és sajtszeleteket egy-egy rétegben. Majd óvatosan tekerjük fel a leveles tésztát és karikázzuk fel kb. 1cm-es szeletekre.
A karikákat fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
Máris tehetjük a falatkákat a 180 C-os sütőbe. 20 perc alatt el is készülnek. Miután megsültek, hagyjuk egy pár percet hűlni a tekercseket és már fogyaszthatjuk is (hidegen is nagyon finomak maradnak).
Jó falatozást kívánok! :)
Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter