Tökmagos pohárdesszert
Tökmagos pohárdesszert 10 perc alatt.
Ezt az egyszerű receptet az idei év tortájának alapanyagai inspirálták. Gondoltam, kipróbálom a tökmagot és tökmagolajat egy könnyű pohárkrém édesség formájában.
Tíz perc az egész és meglepheted vele a kedvesedet, családodat.
Alapanyagok (2-3 főre):
- hántolt tökmag (150 g)
- mascarpone (500 g)
- porcukor (4 nagy evőkanál)
- méz (1 evőkanálnyi)
- őrölt fahéj (csipetnyi a díszítéshez)
- kávé (egy kis adag presszó)
- tökmagolaj (1 kiskanálnyi)
Elkészítés:
Felezzünk el egy nagy kiszerelésű mascarponekrémet. Az egyik tálba mehet egy-két kanál porcukor, keverjük el egy habverővel és öntsük hozzá a kávét. A másik adag krémhez pedig a maradék porcukrot tegyük és színezzük tökmagolajjal.
Mindkét krémet kicsit habosítsuk fel egy habverővel, majd tegyük félre.
A ropogós tökmag réteg elkészítése:
Pirítsuk meg a tökmagot egy kanálnyi tökmagolajon. Tegyük át egy aprítóba és csorgassunk rá mézet. Daráljuk meg, de nem kell túl apróra.
Szinte készen is vagyunk, már csak rétegezni kell egy szép, átlátszó pohárban. Alulra jöhet a tökmagolajos krém, rá a ropogós tökmag és végül a kávés krém. Díszítsük egy kis fahéjporral és a maradék darált tökmaggal.
Próbáljátok ki ti is és lepjétek meg szeretteiteket! Jó kanalazást!
Ha tetszett a recept, akkor kedvelj a facebookon is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter