Ham&Egg's Szendvics
Ham&Egg's Szendvics.
Biztos Ti is szoktatok főzőcskézni hétvégén reggelente. Na ezzel a szendvics kompozícióval biztos leveszed a családtagokat a lábukról.
Én imádom a tojást reggelire, de a jó kis felvágottas szendvics is a hétköznapi reggelik része, ezért gondoltam ennek a kombinációjára, a tojásos sült sonkás szendvicsre.
Az alapanyagok:
-császárzsömle
-prágai sonka
-tojás
-reszelt sajt
-jégsaláta
-paradicsom
Elkészítés:
Semmi extra: csinálj 2 tükör tojást. Ha már gyakorlottabb vagy, akkor készítheted sütőgyűrűben. Vagy miután az egyik fele megszilárdult, gyorsan megfordítva a tojást, a másik felét is egy pillanat alatt megsütjük. Én általában fordítok. Így lágy marad a tojás sárgája és a fehérje is gyorsan megsül.
A sonkát pirítsd le, vigyázz, mert sokszor a gyártók vízzel növelik a térfogatát és ez sajnos fröcsköl amikor sütöd, de ne ijedj meg ez előfordul.
Vágd félbe a zsömléket, majd kenyérpirítóban pirítsd meg és vajazd meg.
A jégsalátát csíkozd fel, a paradicsomot pedig vágd karikára, pár csepp balzsamecet vagy szójaszósz jó ízt kölcsönöz a salátának.
Már csak rétegezni kell a szendvicset:
zsemle, prágai sült sonka, tojás, reszelt sajt, zsemle.
Végezetül pedig tálald salátával. Ezzel biztosan kihúzod ebédig.
Jó étvágyat!
Kövesd a blogomat, hamarosan újabb recepteket töltök fel!
Fotó: https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter