Tonhalkrémes szendvics
Tonhalkrémes szendvics egyszerűen, pillanatok alatt.
A halak nagyon egészségesek és télen is érdemes fogyasztani. Omega 3 zsírsavak (egészséges zsír) és sok fontos vitamin található benne. Tonhalat sajnos nálunk nem lehet horgászbottal fogni, ezért marad a páncélos (konzerv) változat. Mondjuk egy több száz kilós tonhalat nehezen is gyömöszölnénk be a frigóba. A viccet félretéve nagyon egészséges, fogyasszatok minél több halételt!
Most egy egyszerű és nagyszerű változatot mutatok be. Mindössze néhány, tényleg hétköznapi alapanyag kell hozzá.
Alapanyagok 2 főre (bőségesen):
- 1 tonhalkonzerv, lehetőleg napraforgó olajban tartósított filé darabok
- 1 bagett
- 1 lila hagyma
- 1 citrom
- 3 kemény főtt tojás
- jégsaláta
- majonéz 3-4 evőkanálnyi
- mustár 1 evőkanálnyi
Fűszerek és ízesítő hozzávalók:
- só
- bors
- kapor
Elkészítés:
Főzd meg a tojásokat és hideg vízben hagyd kihűlni, majd pucold meg! A jégsalátából vágj egy darabot és csíkozd fel, ez kerül a halkrém alá. Vágd apróra a lila hagymát, és nyomj rá pár cseppet a citrom levéből, így nem lesz olyan erős és az illata is gyengül. Sorban rakhatod az alapanyagokat egy keverő tálba: felaprított hagyma, tojás összetörve vagy apróra darabolva, tonhal az olajjal együtt. Fűszerezd meg sóval, borssal, aprított kaporral, csavarj rá egy kis citromlevet, végül jöhet a mustár és a majonéz.
Jól keverd össze és tedd félre a tálalásig! Szeletelj fel friss bagettet, majd pirítsd meg! Kezdheted is a szendvics összeállítását:a bagettre megy a saláta és a tonhalkrém gazdagon, ezután szórd meg frissen vágott kaporral és tálalhatod is a vendégeknek, barátoknak, szerelmednek.
Jó falatozást! Próbáljátok ki egy hétvégi vacsora vagy baráti összejövetel alkalmával!
Ha tetszett a recept, akkor kedvelj a facebookon is!
https://www.facebook.com/apujolkifozte
Fotó: https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter