2017. máj 07.

Rakott cukkini

írta: APU JÓL KIFŐZTE!
Rakott cukkini

9441.jpg

A rakott cukkini egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is kitűnő választás. Egyszerűen elkészíthető és mivel minimális a szénhidráttartalma, ezért kímélő étrendhez is passzol. A cukkini szezon kezdetével mindenkinek ajánlom ezt az egyszerű receptet.

Hozzávalók (6 adag):

  • cukkini (2-3 db)
  • darált hús (400 g)
  • vöröshagyma (2 db)
  • fokhagyma (3 gerezd)
  • sajt (200 g)
  • paradicsom - hámozott+passzírozott (1-1 konzerv, amíg nincs ízletes hazai)
  • burgonya (3 db)
  • bors

 

9374.jpg

Elkészítés:

Egy lábosban kevés olajon kezdjük el pirítani a darált húst. Én marhahússal készítettem, de lehet sertés- vagy pulykahúst is használni. Amikor félig megpirult a darált hús, adjunk hozzá apró kockára vágott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Amint lepirultak az összetevők már önthetjük is a paradicsomszószt a húsra. Adjunk a raguhoz fokhagymát is és hagyjuk pár percig rotyogni, amíg minden megpuhul.

9387.jpg

9391.jpg

Helyezzünk egy tepsibe hámozott, karikákra vágott burgonyát. Ez a kevés burgonya nem engedi leégni a hozzávalókat és ad egy kis testességet az ételünknek.

Következzen a cukkini: megmossuk és csíkokra vágjuk. Rétegezés előtt érdemes lepirítani a cukkini csíkokat, mert ad egy finom plusz ízt és az ételünk is hamarabb elkészül.

9390.jpg

9396.jpg

Indulhat a hozzávalók rétgezése: a tepsi alján már ott a burgonya, tegyünk rá cukkinit, majd a ragut és még egy sor cukkinit. Már csak a sajt hiányzik a tetejéről, reszeljük le és szórjuk meg gazdagon ételünket. Mehet a sütőbe: 200 C-on 30-40 percig kell sütni. Ha szépen megolvadt a sajt a tetején, akkor elkészült a tálunk.

9404.jpg

9407.jpg

A kész cukkininket hagyjuk egy kicsit hűlni és már tálalhatjuk is.

9445.jpg

 Jó étvágyat kívánok! Készítsétek el ti is!

Ha tetszett a receptem, akkor kedveljétek a facebook oldalamat is! 

https://www.facebook.com/apujolkifozte

Fotó:https://www.facebook.com/nemcsicsbotondfotoriporter

Szólj hozzá